Sitemap
Tekstwerk.dk

Profil-info

Tekstwerk består af Kristian Boye og Jacob Teilmann. Vi er tidligere kollegaer på Ritzaus Bureau.

Kristian Boye (43)

Kristian uddannet revisor med HD(R) i Regnskabsvæsen og Økonomistyring. Han arbejdede som revisor i 7 år fra 1990, indtil han valgte at uddanne sig til journalist. Kristian blev færdig på Danmarks Journalisthøjskole (DJH) i 2001 Praktiktiden blev tilbragt på IForm (Bonnier) og Danmarks Radio. Herefter var Kristian sportsjournalist på Ritzaus Bureau. Ud over den daglige sportsdækning, har Kristian været involveret i fx dækningen af VM- EM-slutrunder i fodbold for A- og U21-landshold, OL i Athen samt større opgaver omkring Tour de France og diverse slutrunder i Håndbold og Ishockey. Han har også haft sportsøkonomi og sportspolitik som faste stofområder. Efter sporten sad Kristian på Ritzaus Erhvervs-redaktion og havde Carlsberg og SAS som primær stofområder.

Jacob Teilmann (38)

Jacob var efter Højere Handelseksamen (HH) journalist i forskellige århusianske projekter som blandt andet Bureau Tryk 16 m.fl. Et ophold på Askov Højskole (Journalistlinjen) inspirerede til mere, og i 1995 begyndte Jacob på Danmarks Journalisthøjskole (DJH). Praktiktiden blev tilbragt på Jyllands-Posten (Næstved, København, Viby). Som færdiguddannet journalist (1999) blev Jacob ansat på Ritzaus Bureau (Indland). 1 år efter begyndte Jacob på Ritzaus sportsredaktion med fodbold som primært stofområde. I 2001 blev Jacob souschef på redaktionen og stod for planlægning/coaching, idéudvikling af stort og småt. Jacob var 2 gange konstitueret som sportschef og har været involveret i alt fra de større EM-VM-slutrunder i fodbold, håndbold, ishockey og Tour de France til strategien for den daglige dækning m.m. I 2007 gik turen til magasinverdenen (Aktiv Træning/Bonnier). Et kort ophold som forsideansvarlig på BT.dk blev afløst af en beslutning om at etablere sig selvstændigt.

Lars Andersson (57)

Lars har 25 års erfaring fra den danske dagbladsverden - først og fremmest som sportsredaktør og/eller jourhavende. Blandt arbejdsgiverne har været Jydske Tidende, Information, Det Fri Aktuelt, Ekstra Bladet, Ritzaus Bureau, WeekendNU og Urban. Lars' hovedkompetencer er først og fremmest sport og økonomi, privatøkonomi, politik og boligstof - og så brænder han for undervisning og tillægsproduktion. Desuden er det igennem tiden blevet til en del foredrag om stort set alt - fra sporten og sportsjournalistikkens historie over historiske emner til store forfattere og journalister.